Doel

Stichting Wim de Monchy begon als een droom om de melodieën van muziekeducatie te laten weerklinken door Nederland en om het fonkelende talent van jonge sterren te koesteren. Gedreven door deze visie, heeft de stichting zich lange tijd gewijd aan het verlichten van de weg voor projecten en beurzen die bij ons werden ingediend. Maar enige tijd geleden werd een monumentaal besluit gesmeed door ons bestuur, dat het vermogen dat Wim de Monchy ons toevertrouwde, zou omvormen tot een investering in de creatieve geesten van morgen. De Wim de Monchy beurs is dan ook niet slechts een fonds; het is een katalysator die kapitaal transformeert naar krachtige individuen. Hier streven we naar: het ontketenen van menselijk potentieel uit het hart van onze financiën, waarbij elk investering in mensen een harmonieus refrein van vooruitgang en groei brengt.

Ambitie

Onze toekenningen zijn altijd gericht op individuen: zij zijn de visionaire muziekdocenten, de pioniers van sociaal-muzikale workshops, de inspirerende coaches en adviseurs. Ze vertegenwoordigen een breed scala aan initiatieven in het muzikale veld, van het opzetten van inclusieve ensembles die resoneren met gemeenschappen zoals ziekenhuizen tot stadswijken, tot het organiseren van muzikale evenementen met zowel bewoners van zorginstellingen als buurtgenoten. Deze sleutelfiguren creëren ruimte voor muzikale verhalen die bruggen slaan tussen vluchtelingen en de lokale gemeenschap, en nog veel meer.

Bij ons staat vertrouwen centraal. Geen druk om te presteren, geen verantwoordingsplicht. Elke individuele toekenning bedraagt een vast bedrag van 5000 euro.Bij Stichting Wim de Monchy hanteren we geen specifieke criteria op het gebied van leeftijd, ervaring, culturele achtergrond of geslacht. Ons streven is een diverse groep te vormen die de rijkdom en variatie binnen het muziekeducatieve landschap weerspiegelt. Ons gebied van ondersteuning omvat Nederland, Caribisch Nederland (Bonaire, Sint Eustatius, Saba), en de landen Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Suriname.

Adviseurs

Het hart van de Stichting Wim de Monchy klopt in harmonie met toonaangevende figuren in de muziekeducatie en in de bruisende arena’s van muziekopleidingen en podia. Ons bestuur laat zich leiden door de wijsheid van sleutelfiguren, hen die het klanklandschap vormgeven. Tweemaal per jaar vragen we deze visionairs om twee schitterende namen voor te dragen, mensen die naar hun oordeel in aanmerking komen voor ondersteuning uit ons fonds. Deze prachtige reis kan tot maximaal drie rondes gaan.

We streven naar individuen die:

  • Passievol werken in muziekeducatie en -participatie in al haar pracht;
  • Innovatie ademen in alles wat ze ondernemen;
  • Nog niet eerder zijn begunstigd door deze beurs.
Scroll naar boven