Studio Monchy

wim de monchy academie Image

Studio Monchy

Muziekeducatie is meer dan ooit een creatief werkveld en bijna iedere professional heeft een gevarieerde beroepspraktijk: binnen en buiten het onderwijs, met verschillende doelgroepen. Ook de betekenis van muziek en kunst in het algemeen verandert constant. De samenleving verandert, net als onze doelgroepen en de manier waarop we leren. Dit vereist een hoge mate van flexibiliteit. Het is aan de professionals om deze betekenis en relevantie zelf vorm te geven.

Het Nederlandse muziekeducatieveld is een rijke verzameling van verschillende praktijken en benaderingen. Binnen en buiten het onderwijs is een grote groep professionals aan het werk om zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen van verschillende pluimage te laten genieten van muziek: door het zelf te maken, door te leren luisteren en nieuwe dingen te ontdekken.

Zoals in ieder creatief beroep zijn er voorlopers die niet alleen nieuwe paden vinden maar actief de weg bereiden voor de volgende generatie. Studio Monchy geeft deze voorlopers de gelegenheid om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen, in samenhang en samenwerking met anderen in een vergelijkbare positie. In een intensief traject brengt Studio Monchy hen bijeen en creëert een veilige, uitdagende en inspirerende omgeving om samen te werken aan vraagstukken en oplossingen.

In 2021-2022 organiseren we een pilot-editie van Studio Monchy. Interesse in een volgende editie? Laat je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Wim de Monchy Academie is een initiatief van stichting Wim de Monchy en Akoesticum. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Image