Projecten

 

Voorbeelden van projecten waarbij de Stichting Wim de Monchy betrokken is geweest:

 • Meer met muziek¬†
  Project waarbij op verschillende basisscholen in Diemen enkele keren per week het vak muziek op het rooster werd geplaatst om zo motorische, sociale en cognitieve competenties te bevorderen.
 • Jong Talent
  Talentvolle leerlingen die tot het voortraject van een conservatorium werden  toegelaten en niet over voldoende middelen beschikten om deze niet-gesubsidieerde vooropleiding te volgen, werden door de stichting ondersteund.
 • Idee Hogeschool Gorinchem
  Enige jaren heeft de stichting speciale projecten (o.a. een educatief project rond de Johannes Passion en een a capella-project) van deze vakopleiding voor koordirigenten mogelijk gemaakt.
 • Studiereizen studenten
  Meerdere studenten die een uniek stageproject in het buitenland hebben opgezet of die interculturele workshops in het buitenland hebben gevolgd werden door de stichting ondersteund.
 • Kadertraining Surinaamse muziekdocent
  De stichting heeft gedurende een jaar het collegegeld, de ticket en de visumkosten voor een vakdocent aan het Instituut voor Opleiding van Leraren (IOL) te Paramaribo voor haar rekening genomen.
 • Muziekcentrum Aslan
  De stichting heeft gedurende een periode van drie jaar de pedagogische/didactische cursus “Van artiest naar docent” van Muziekcentrum Aslan in de Baarsjes te Amsterdam mede gesubsidieerd.
Voor recente toekenningen, zie ‘Nieuws’.

 

 

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen rondom Wim de Monchy

* indicates required
Email Format